Η Ανθοθεραπεία και τα ανθοιάματα Dr. Bach δεν είναι μια καινούργια θεραπευτική προσέγγιση. Ανακαλύφθηκε και τελειοποιήθηκε από τον ιατρό Έντουαρντ Μπαχ από το 1935 και από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Ο Dr. Bach ερεύνησε 38 ιάματα τα οποία προέρχονται από λουλούδια, φυτά και δένδρα, Η μέθοδος του Dr. Bach είναι πλήρης γιατί αντιμετωπίζει τα συναισθήματα και ότι την αιτία που τα προκαλούν. Θεραπεύει την προσωπικότητα και αναδεικνύει τις θετικές  πλευρές του χαρακτήρα μας.

Το κάθε ένα από τα 38 ιάματα αφορά σε μια διαφορετική νοητική κατάσταση ή συναίσθημα. Θεραπεύοντας το συναίσθημα, θεραπεύονται και πολλές σωματικές ασθένειες, κυρίως αυτές που ονομάζουμε ψυχοσωματικές.

Το σώμα μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας!  Σώμα και Ψυχή είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.

 Δεν γίνεται ένας που υποφέρει νοητικά, ψυχικά και συναισθηματικά να μην εμφανίσει και μια σωματική διαταραχή που πολλές φορές εκδηλώνεται ως ασθένεια, Όπως και δεν γίνεται, κάποιος που υποφέρει από μια ασθένεια, και ειδικά από μακροχρόνια ασθένεια, να απολαμβάνει συναισθηματική και νοητική ηρεμία και γαλήνη.

Φοβίες, κρίσεις πανικού, άγχος, νοητική ένταση, ανασφάλεια, κόπωση & εξάντληση,  αναποφασιστικότητα και πολλές άλλες καταστάσεις που απομυζούν την ενέργεια μας μπορούν να αντιμετωπιστούν με την χρήση των ιαμάτων αυτών.

Διαταραχές στο σώμα μας που έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο (δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, δερματοπάθειες, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α),  μπορούν να βελτιωθούν  θεραπεύοντας τον νου και τα αρνητικά συναισθήματα.

Αποτελέσματα έχουμε από τον πρώτο κιόλας μήνα χρήσης των Ανθοϊαμάτων, αλλά το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα ανθοϊάματα εξαρτάται από το πόσο επιφανειακό ή βαθιά ριζωμένο είναι το αρνητικό συναίσθημα   από το οποίο θέλετε να απαλλαγείτε


Για να εφαρμόσετε την Ανθοθεραπεία με επιτυχία χρειάζεται η λήψη ιστορικού. Οι ερωτήσεις περιστρέφονται γύρω από τα συναισθήματα και τις σκέψεις και πως αυτά επηρεάζουν την ζωή σας. Η λήψη του ιστορικού μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά και διαρκεί από μισή έως και 2 ώρες


Για σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας να συμβουλεύεστε ψυχίατρο ή ψυχολόγο αναλόγως το πρόβλημα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανθοθεραπεία συμπληρωματικά για γρηγορότερα αποτελέσματα.