Προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά σας αλλά δεν τα καταφέρνετε! Η περίοδος της καραντίνας σας έχει εγκλωβίσει στον καναπέ και στην πόρτα του ψυγείου σας…. Η ζυγαριά ανεβαίνει επικίνδυνα προς τα πάνω! Θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά αλλά η όρεξη σας έχει αυξηθεί επικίνδυνα και ο μεταβολισμός πλέον είναι αργός. Το αδυνάτισμα με τον βελονισμό θα σας κάνει την προσπάθεια πιο εύκολη και από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής, θα δείτε την όρεξη να μειώνεται

Κάνοντας πιο προσεχτική διατροφή, ιδανικά από διατροφολόγο, ή έστω και μόνοι σας, ναι αν βάλετε λίγη άσκηση ή περπάτημα στην καθημερινότητα σας, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο εγγυημένα.

Πως επιτυγχάνεται το αδυνάτισμα με βελονισμό

O βελονισμός μπορεί να διεγείρει τη ροή ενέργειας του σώματος (chi) αντιστρέφοντας την παχυσαρκία με τους παρακάτω τρόπους:

  • αυξάνοντας τον μεταβολισμό
  • μειώνοντας την όρεξη
  • μειώνοντας το άγχος
  • επηρεάζοντας το τμήμα του εγκεφάλου που αισθάνεται την πείνα
  • Επιδρώντας στις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την παχυσαρκία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός για αδυνάτισμα, αυξάνει την ορμόνη λεπτίνη η οποία είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση και τον μεταβολισμό του λίπους και για το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης, μειώνει την γκρελίνη, την ορμόνη που ελέγχει την όρεξη. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η καύση μόξας σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους και πόντων

Έτσι, αν κάποιος προσπαθεί να χάσει κιλά, αλλά, παρόλη την προσπάθεια, δεν βλέπει την ζυγαριά να πέφτει και τους πόντους να μειώνονται, μπορεί να εμπιστευτεί το πρωτόκολλο αυτό και να δει άμεσα αποτελέσματα!

Πως μπορούμε να χάσουμε εύκολα τα περιττά κιλά!

Η αύξηση του βάρους, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, προκαλείται από ανισορροπία του σώματος. Αυτή η ανισορροπία, σύμφωνα με τις αρχαίες διδασκαλίες, μπορεί να προκληθεί από μια δυσλειτουργία σε όργανα και αδένες. Έτσι, για την απώλεια βάρους, οι συνεδρίες βελονισμού στοχεύουν συνήθως αυτές τις περιοχές του σώματος. Συγκεκριμένα σε:

  • συκώτι
  • σπλήνα
  • νεφρό
  • θυρεοειδή αδένα
  • ενδοκρινικό σύστημα

Αδυνάτισμα με βελονισμό αυτιών

Το αυτί είναι μια άλλη περιοχή που χρησιμοποιούμε  στην απώλεια βάρους. Η επιθυμία για φαγητό μπορεί να ελεγχθεί με το χειρισμό σημείων στο αυτί γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε και το αυτί για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Τα κλασσικά σημεία στα οποία επιδρούμε είναι το σημείου του στομάχου, της πείνας, του ενδοκρινικού συστήματος και το σημείο Shen Men. Πρόκειται για μια παρόμοια μεταχείριση με αυτή που χρησιμοποιούμε για να βοηθήσουμε τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα επιδρώντας στο στερητικό σύνδρομο.

Στο Holistic Lab γίνεται συνδυασμός του σωματικού βελονισμού με τα βελονιστικά σημεία του αυτιού για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πόσες συνεδρίες βελονισμού θα χρειαστώ?

Ένας ολοκληρωμένος κύκλος συνεδριών, αποτελείται από 2 εβδομαδιαίες συνεδρίες για 3 εβδομάδες, σύνολο 6 συνεδρίες. Η διάρκεια είναι 30′ ανα συνεδρία. Αυτός ο αριθμός συνεδριών, επαρκεί για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και να μειωθεί η βουλιμία και η επιθυμία για γλυκά ώστε να αρχίσει η απώλεια κιλών.

Συνήθως χρειάζονται από  6 (1 κύκλος) ως 12 (2 κύκλοι) συνεδρίες, ανάλογα με το πόσα κιλά θέλετε να χάσετε. Μετά μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα ή και αραιότερα για συντήρηση .

Αν συνυπάρχουν προβλήματα υγείας πχ σακχαρώδης διαβήτης, υπερ/υποθειρεοειδισμός κλπ, που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό, τότε θα προτιμηθεί άλλο πρωτόκολλο διάρκειας 1 ώρας ανά συνεδρία.

Οποιαδήποτε θεραπεία με βελονισμό θα είναι πιο αποτελεσματική όταν ο δέκτης αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες του τρόπου ζωής του, όπως η άσκηση, οι συνήθειες ύπνου και η έκθεσή του στο άγχος.

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη της αλλαγής αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική συμμετοχή του ενδιαφερομένου, στη διαδικασία απώλειας βάρους ή οποιασδήποτε άλλης θεραπείας.

Διατροφικό Τεστ

Επιπρόσθετα ,μπορείτε να ζητήσετε να κάνουμε ένα διατροφικό τεστ το οποίο μπορεί να είναι η απάντηση στο γιατί δεν χάνετε βάρος ενώ κάνετε πρόγραμμα διατροφής. Ίσως η αιτία να είναι κάποιες τροφές στις οποίες δεν είναι συμβατές με τον μεταβολισμό σας. Αποκλείοντας αυτές τις τροφές, μπορούμε να δούμε ικανοποιητικά αποτελέσματα στην βελτίωση της υγείας μας, ακόμα και να χάσουμε κάποια κιλά. Μάθετε περισσότερα εδώ